bool(true)
Meer informatie aanvragen

Dagbesteding en groepsbegeleiding (met vervoer)

Op de Parelhoenderhoeve bieden we 9 dagdelen per week dagbesteding aan ter vervanging van werk. De bewoners kunnen zich op deze manier allemaal nuttig voelen binnen onze gemeenschap. Er wordt dagbesteding aangeboden op het erf, waardoor het laagdrempelig is en ook geschikt voor mensen die het niet een heel dagdeel kunnen volhouden. Ook wordt er dagbesteding aangeboden buiten het erf. Op de Parelhoenderhoeve hebben we een personenbusje en een auto beschikbaar voor de groep, zodat mensen die buiten de deur werken, of naar een doktersafspraak moeten en dit niet zelfstandig kunnen hierbij worden geholpen. Dagbesteding die wij bieden bestaat voornamelijk uit:

  • Dieren (kippen, konijnen, cavia’s, poezen en honden) verzorging
  • Sportief, dagelijkse wandelingen, fitness, mountainbiken, fietsen, kickboksen, paardrijden en de Sporthal
  • Boodschappen, corvee en koken
  • Creatieve dagbesteding waaronder keramiek, teken en schilderles, mozaïekles
  • Tuinieren, moestuin, kas
  • Houtbewerking, bouwen en onderhoud
  • Fietsen werkplaats
  • Muziek, gitaarles, drum, piano en zangles

Daarnaast helpen we bewoners die dit kunnen aan een baantje buiten de deur, of deel te nemen aan een cursus om contact met de maatschappij te onderhouden.

De groepsbegeleiding bestaat uit alle begeleiding, naast dagbesteding, die op de groep plaats vindt. Van het wekproces en het ontbijt, tot de tussendoor momenten van verschillende activiteiten en de spelletjes en medicatiemomenten op de groep. Er zijn per dag ten minste 6 contactmomenten met alle bewoners (ontbijt, koffie, lunch, koffie, diner, afsluiten dag) met daarbij verschillende specialistische begeleiding, waardoor er grote sociale controle is op iemands gesteldheid.

De meeste van onze bewoners ervaren vrije tijd niet perse als een makkelijke tijd. Zij voelen vaak een leegte die ze zelf moeilijk op kunnen vullen. Om hen hierbij te helpen hebben we bij alle ‘tussen’ momenten, vrije dagdelen en weekenden begeleiding om gezamenlijk mee film te kijken, een spelletje mee te doen, of te knutselen. En hulp bij het onderhouden van hun persoonlijke netwerk.