bool(true)
Meer informatie aanvragen

Introductie medewerkers

Foto van Agatha Boon

Agatha Boon

Oprichter en directielid, gedragswetenschapper

Agatha, met afgeronde studies pedagogische en andragologische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht, is de initiatiefnemer van het eerste uur, en vormt nu samen met Ralph en Lotte de directie.

Taak : vormgeven aan beleid van onderneming, primaire proces bewaken, voorbeeldfunctie in de omgang met en bejegening van bewoners, opleiden van medewerkers in het begrijpen van moeilijk verstaanbaar gedrag bij mensen met het 22Q11 syndroom, supervisie bij opstellen en evalueren van zorgplan. Wordt als gedragsdeskundige geconsulteerd bij zorg-besprekingen.

Foto van Ralph Koeleman

Ralph Koeleman

Medeoprichter en directielid, en arts (medisch adviseur)

Na 5 jaar als tropenarts in Oeganda en Botswana gewerkt te hebben, hebben we ons in 1991 in de Wieringermeer gevestigd. We kregen deze tijd te maken met diverse grotere instellingen, omdat onze zoon met 22Q11 intensieve zorg nodig had. We waren vaak niet gelukkig met de leefsituatie op deze grote organisaties. Reden voor ons om zelf een woon-zorginitatief op te zetten dat in 2007 gerealiseerd werd met de woonzorg-boerderij ‘De Parelhoenderhoeve”. Als huisarts heb ik vanaf de start het medische beleid op de boerderij mee vorm gegeven. Sinds mijn ‘pensioen’ heb ik verantwoordelijkheid voor beleid en controle veilige medicatieverstrekking. Daarnaast word ik geregeld geroepen bij kwalen, ziekten en spoedeisende problemen.

Foto van Lotte Koeleman

Lotte Koeleman

Directielid en allround aansturing, psychologisch hulpverlener

Ik ben in 2009 op de Parelhoenderhoeve komen werken als bijbaantje, in 2012 fulltime en sinds 2015 als deel van de directie. Mijn achtergrond ligt in de internationale gastvrijheid en management-sector, en later heb ik me omgeschoold tot psychologisch hulpverlener. Ik woon met mijn gezin op de Parelhoenderhoeve en ben zodoende dagelijks aanwezig en vorm daardoor de spil van de organisatie. Mijn grootste taak is enerzijds het bewaken van de sfeer op de groep en het overall overzicht houden per bewoner van hoe het gaat, en anderzijds het onderhouden en bijwerken van het kwaliteitsmanagementsysteem en meedraaien in de (zorginhoudelijke) administratie. Daarnaast help ik in het begeleiden van de bewoners (groep en individueel), stuur ik de begeleiders aan en onderhoud ik contact met clientsystemen en andere hulpverleners.

Sybren

Allround begeleider en ICT beheer, back office en waarnemer

Ik ben Sybren, jongste zoon van Agatha en Ralph. Ik ben vorig jaar afgestudeerd voor Natuurkunde en sindsdien parttime werkzaam op de Parelhoenderhoeve. Ik kom binnenkort nog met een uitgebreider stukje over mezelf.

Foto van Gijs

Gijs

Allround begeleider en facilitair manager, en boekhouding

Sinds de oprichting van de Parelhoenderhoeve was ik, naast mijn toenmalige baan in de techniek, in de weekenden regelmatig op de Parelhoenderhoeve om tuinwerk te verrichten. Vanaf april 2016 werk ik er fulltime en vanuit mijn technische achtergrond houd ik mij met name bezig met facilitaire zaken. In die functie ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud, en indien van toepassing de jaarlijkse keuring, van brandmeld en -blusinstallaties, de bedrijfsauto’s, de machines die we in de tuin gebruiken etc. Ik werk graag buiten dus ook het onderhoud van de tuin en het erf neem ik op me, waar mogelijk samen met bewoners, en omdat mountainbiken mijn hobby is rijd ik ook af en toe met een paar bewoners een rondje over het lokale parcours. Daarnaast help ik mee met de dagelijks gang van zaken op de Parelhoenderhoeve zoals het voorbereiden van de maaltijden, met bewoners naar doktersafspraken gaan, en zorg ik ervoor dat de medicatie voorraad altijd in orde is.

Foto van Ayco

Ayco

Allround begeleider en persoonlijk begeleider, en waarnemer

Hallo, mijn naam is Ayco en ik ben werkzaam sinds juni 2017 op de Parelhoenderhoeve. Hiervoor heb ik de opleiding SMD (sociaal maatschappelijke dienstverlening) afgerond. Daarnaast heb ik een aantal cursussen gevolgd, waaronder autisme coaching. Primaire taken die ik doe op de boerderij zijn het begeleiden van de bewoners in alledaagse dingen. Ik houd mij bezig met persoonlijke en groepsbegeleiding, ga met bewoners naar dokters afspraken en psychiater bezoeken en geef invulling aan dag / weekstructuur. Ik help mee de groepssfeer te bewaken en waar nodig zorg op maat te bieden. Ook help ik mee met (kleine) administratieve taken en onderhoud het cliëntsysteem.

Foto van Thamis

Thamis

Zorgboer en groepsbegeleider

Mijn naam is Thamis Commandeur en ben vanaf het begin, 2008, werkzaam op de Parelhoenderhoeve. Door mijn agrarische achtergrond ben ik werkzaam als zorgboer. Mijn grote hobby is hout en dat komt aardig van pas hier op de boerderij. Samen met bewoners al vele bouwwerken gemaakt. Een prachtige woon en werkomgeving voor bewoners en een mooie werkplek voor ons als begeleiding.

Foto van Jan Okke

Jan Okke

Verpleger, groepsbegeleider en persoonlijk begeleider

Mijn naam is Jan Okke Beerda. Sinds juli 2019 ben ik werkzaam op de Parelhoenderhoeve. Ik heb in het verleden oa in de psychiatrie en in de verpleeghuiszorg gewerkt. Bovendien heb ik de opleiding tot groepsleider in de verstandelijk beperkten-zorg doorlopen (Z-verpleegkundige). Op de Parelhoenderhoeve werk ik in die hoedanigheid. Ik probeer de bewoners te begeleiden met hun lopende zaken en het dag- en activiteitenprogramma. Daar ik ook beeldend kunstenaar ben vind ik het prettig om de bewoners die deze voorliefde delen (en dat zijn er opvallend veel!) te helpen met hun artistieke aspiraties.

Foto van Bernadette

Bernadette

Allround begeleider en vakantie waarnemer

Mijn naam is Bernadette Boon. Met ontzettend veel plezier werk ik op de PHH. Waarom met veel plezier? Er is aandacht voor de bewoners. En vanuit de PHH wordt het geven van die aandacht aan de bewoners gestimuleerd. Het is een feestje als je komt en de bewoners zijn blij om je te zien.

Mijn achtergrond heeft eigenlijk aan de ene kant niets met de zorg te maken. Ben namelijk naast mijn werk op de PHH ook fotograaf en dan met name een Portret Fotograaf.
Maar ook in dat werk is persoonlijke aandacht van belang.
Heb je geen écht contact met de persoon voor de camera, dan kan je ook geen goede foto maken.

Naast de fotografie ben ik nogal creatief aangelegd. Dus bedenk iets en ik kan het maken.

Buiten het reguliere creatieve aanbod door de week wil ik tijdens weekend diensten wel graag of iets actiefs doen als wandelen langs het water, in het bos of in een stadje, of juist bij slecht weer iets creatiefs doen in de kantine. Dit kan iets zijn van kralen rijgen voor armbandjes of kettingen, maar ook handletteren of bijvoorbeeld macrame. Vaak doet er dan een grote groep van de bewoners mee. Want je met de activiteiten wel aanbieden op een niveau die bij de bewoners past.

Patricia

Interieurverzorgster, het begeleiden van bewoners tijdens schoonmaken van hun woonruimte

Ik ben Patricia. Ik heb jaren in de zorg als huishoudelijk verzorgster gewerkt. Sinds 2009 werk ik op de Parelhoenderhoeve.

Ik ondersteun de bewoners om hun woning schoon en netjes te houden, en met de bewoners maken we samen de gezamenlijke ruimte schoon, Ik werk gezellig en met plezier samen met de bewoners.

Foto van Mirte

Mirte

Back office medewerker

Ik ben Mirte en ben werkzaam op de Parelhoenderhoeve sinds 2008. Ik heb het Cios en HBO management economie en recht gedaan, maar ben toch in de zorg beland. Ik heb mij omgeschoold met oa een ervaringscertificaat gehandicaptenzorg niveau 4 en in 2020 heb ik mijn HBO diploma klinische psychologie behaald. Ik heb jarenlang als begeleider en weekendwaarnemer gewerkt. Sinds 2014 ben ik voornamelijk betrokken bij de back Office en doe oa het kwaliteitssysteem, zorgadministratie, facturatie, contact met de gemeenten en zorgkantoren, aanbestedingen, aanmeldingen e.d.

Ik ben tussen de administratie door veel op de groep te vinden tijdens gezamenlijke momenten zodat ik met iedereen persoonlijk contact houd, ook houd ik veel van sport en betrek daar graag de bewoners bij, zo neem ik regelmatig mensen mee voor een sportief uitje.

Foto van Ria

Ria

Kok en allround begeleider, persoonlijk begeleider

Sinds juli 2017 werk ik op de Parelhoenderhoeve, als kok en als woonbegeleider. Toen ik op de Parelhoenderhoeve begon, had ik geen enkele ervaring in de gehandicaptenzorg of als kok. Ik heb bijna 25 jaar bij een bank gewerkt en een aantal jaren bij de Sociale Verzekeringsbank, mijn opleidingen zijn dus Bank-en Verzekeringen en Sociale Wetgeving.

4 dagen per week bepaal ik samen met een bewoner het menu, doen we de boodschappen en koken we samen voor de hele groep. De bewoner mag kiezen wat hij of zij wil eten, maar ik probeer testuren op een gevarieerde en gezonde maaltijd. Daarnaast begeleid ik de bewoners bij hun dagelijkse bezigheden, probeer ik de keuken en de voorraad op orde te houden en heb ik een aantal administratieve taken.

Iedere dag op de Parelhoenderhoeve is een verrassing, ik hoop de bewoners iets te kunnen leren, maar ik leer ook nog iedere dag van de bewoners.

Foto van Frank

Frank

Allround begeleider, dagbesteder en waarnemer

Ik ben Frank en heb een eigen slagersbedrijf in Den Helder, met beter leven 3 sterren vlees.

Ik ben de partner van Lotte en daarom ben ik hier woonachtig sinds juni 2017.
In februari 2020 ben ik hier begonnen als begeleider, omdat ik hier ook al woon kende ik iedereen al goed.

Ik neem veel sportles, tuinwerk en groepsbegeleiding buiten op me. Ik vind dit erg leuk om te doen.

Foto van Melissa

Melissa

Ggz agoog, verpleger en allround begeleider

Mijn naam is Melissa en ik ben sinds 2018 werkzaam op de Parelhoenderhoeve en Groethaven(6 maanden afwezig geweest ivm wereldreis). Na het behalen van mijn verpleegkunde opleiding, doorgestudeerd voor Sociaal Pedagogische Hulpverlener en afgestudeerd als GGZ-Agoog. Op de PHH ben ik all-round begeleider, en voer ik administratieve taken uit. Ik ondersteun de bewoners bij hun zorgvraag op verschillende leefgebieden, waaronder het somatische en sociale aspect. Ik heb veel affiniteit met het buitenleven, natuur en de vrijheid hier op de boerderij.

Foto van Nick

Nick

Allround begeleider

Hallo mijn naam is Nick Dijkstra, in september 2020 ben ik begonnen als stagiair bij de Parelhoenderhoeve. Ik haal veel plezier uit de werkzaamheden van de Parelhoenderhoeve, daarom ga ik nu verder als begeleider. Ik ben nog bezig met mijn studie Social Work aan hogeschool Inholland in Alkmaar. Ik houd mij vooral bezig met het ondersteunen van dagelijkse taken van de bewoners en het ondersteunen van groepsactiviteiten. Ik probeer met een holistische blik de bewoners in hun kracht te zetten. Dit is voor mij een belangrijke waarde om positieve maatwerk te kunnen bieden.

Foto van Joy

Joy

Begeleider

Mijn naam is Joy, in september 2021 ben ik begonnen als stagiair op de Parelhoenderhoeve. En sinds 1 november 2022 werk ik hier als begeleider. Ik heb de opleiding Sociaal Werk afgerond aan het Horizon College te Alkmaar. Ik vind het werk op de boerderij leuk en haal hier voldoening uit. Ik zit hier goed op mijn plek. Ik houd mij bezig met het ondersteunen van de bewoners en hun dagelijkse taken en de groepsactiviteiten. Ik vind het belangrijk de bewoners in hun eigen kracht te zetten en hier op de boerderij krijg ik dan ook de ruimte om dit met mijn eigen specialiteiten te doen. Op de boerderij hangt een goede sfeer en ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van het team.