bool(true)
Meer informatie aanvragen

Missie & Visie

Missie

De bestaansreden van de Parelhoenderhoeve is mensen met een beperking weer een gevoel te geven vol in het leven te staan. Zodat ouders of familie van de bewoner met een gerust hart hun familie lid achter kunnen laten wetend dat er persoonlijke aandacht en zorg op maat wordt geboden.
Wij werken, wonen en leven met de bewoners. Dit betekent dat administratie en formulieren invullen tot het noodzakelijke minimum wordt beperkt. De bewoners genieten het meest van de begeleiding als wij met hen bezig zijn, hen monitoren, hen levensvreugde geven door activiteiten gezamenlijk te doen, hen te beschermen in de sociale omgang met anderen (wat voor velen moeilijk is, wordt door begeleiding vertaald) en gezamenlijke maaltijden en koffiepauzes te houden.
Als ouders/ of betrokkenen zich thuis voelen bij deze missie kunnen ze hun kind/ client aanmelden.

Visie

De Parelhoenderhoeve richt zich als kleinschalige woonzorg-instelling op woonbegeleiding, coaching, behandeling van verstandelijk gehandicapten met o.a. het vcf-syndroom, autisme, en specialiseert zich in begeleidingsvraag van daaruit voortvloeiende gedragsproblemen en bouwt ervaring op in werkzaamheid van de daartoe door psychiaters voorgeschreven medicijnen. Wij streven naar het best haalbare, maar niet naar een utopie.