bool(true)
Meer informatie aanvragen

Historie

De grondleggers

Agatha Boon en Ralph Koeleman.

Wij zijn beiden in Utrecht afgestudeerd. Agatha: andragologie en klinische psychologie, Ralph geneeskunde en tropengeneeskunde in 1980 en daarna uitgezonden naar Afrika.
Daarbij hebben we veel rondgetrokken in de uitgestrekte Afrikaanse natuurgebieden waar we vele dieren hebben gezien, natuurlijk de ‘Big Five’, maar ook prachtige vogels. De parelhoender was een overal opduikend prachtige steppevogel, het liep in hele families bij elkaar, struinend door de graslanden. De toom parelhoenders werd voor ons het symbool voor “gezin”.

In 1991 hebben we ons in de Wieringermeer gevestigd, in Middenmeer waar Ralph zijn praktijk heeft. De afgelopen jaren zijn een aantal kinderen uitgevlogen en inmiddels wonen wij met alleen onze jongste dochter in Slootdorp, in het noorden van de Wieringermeer.

Onze jongste dochter Lotte is sinds 2009 werkzaam op de Parelhoenderhoeve, en zal de toekomst van deze boerderij waarborgen. Wij (Agatha en Ralph) blijven woonachtig op het erf en zullen meer op de achtergrond als adviseur verbonden blijven.

Lotte is in 2009 afgestudeerd aan de studie International Hospitality management, aan de Stenden University te Leeuwarden. Lotte heeft in 2016 haar HBO Psychologische Hulpverlening studie met succes afgerond.

Lotte is als vijfde kind in ons gezin opgegroeid met een broer die het VCF syndroom (22Q11) heeft. Zodoende heeft Lotte veel levenservaring opgedaan in omgang met dit syndroom.

In 2017 is Lotte met haar gezin in de boerderij getrokken die gekoppeld is aan de zorgwoningen, en is zodoende een vaste factor in het begeleidingsproces. De partner van Lotte heeft een eigen onderneming in Den Helder en samen wonen ze met hun kinderen op het erf.