Woon/zorg instelling de Parelhoenderhoeve

Wonen en verblijf

Nieuws:
Momenteel wordt er gebouwd aan 6 zelfstandige woon-units. De bewoners van deze units werken met begeleiding naar meer zelfstandigheid, maar worden nog wel op de groep begeleid. Ook is er voor deze groep nog steeds het aanbod dagelijks met het gezamenlijk koken en eten mee te doen. Naar verwachting worden de units deze zomer opgeleverd.

Bouw van de nieuwe units:

Kantine: 

Wonen: Wij bieden beschermd wonen, dat houdt in dat wij een locatie hebben waar 24/7 zorg is en waarbij de druk van de maatschappij op een wat grotere afstand is. Door structuur, een vaste groep begeleiders en dagbesteding dichtbij wordt de rust gewaarborgd.

Verblijf: We hebben in 2006 een boerderij vanaf de grond gerenoveerd met duurzame materialen. Onze verwarming werkt op aardwarmte en we hebben 2 spekstenen houtkachels. Het dak van onze schuur is belegd met zonnepanelen om ook op dat gebied het milieu te besparen. De boerderij heeft een gemeenschappelijke ruimte waar alle gezamenlijke momenten plaats vinden, zoals koken, koffie, eten, film kijken, spelletjes e.d. Dan zijn er een aantal ‘zelfstandige’ woningen met een eigen badkamer en keuken, er zijn een aantal woon/slaapkamers met eigen badkamer en er zijn een aantal woon/slaapkamers met een gezamenlijke badkamer. Op het erf hebben we een kantine met keuken waar alle creatieve lessen plaatsvinden, een werkplaats, een moestuin, een houtschuur, een dierenboerderijtje en sportfaciliteiten.

IMG_0614.JPG
IMG_0623.JPG
IMG_0646.JPG
IMG_0736.JPG
IMG_1364.JPG
IMG_1378.JPG
IMG_1418.jpg
IMG_2698.jpg
IMG_2712.JPG
IMG_3005.JPG
IMG_3008.JPG
SAM_0292.JPG
SAM_1919.JPG